kada dobijete posaoRazgovor za posao često je samo jedan korak u selekciji kandidata. U praksi se sve više primenjuju različita testiranja kako bi se stekao što bolji uvid u sposobnosti kandidata.

S druge strane, oni koji traže posao retko kada dobijaju priliku da saznaju nešto više o sebi i svojim veštinama i tako otkriju šta treba da istaknu kada se predstavljaju, a na čemu treba još da rade i šta da unaprede.

Koje veštine poslodavci očekuju od kandidata? Prema rezultatima istraživanja „Šta poslodavci očekuju danas od mladih stručnjaka i univerziteta u Srbiji“, to su: timski rad, organizacija i planiranje, analitičko mišljenje, donošenje odluka, praktična primena teorijskih znanja, govor i pisanje na stranom jeziku, samostalni rad, kao i želja za daljim učenjem i usavršavanjem.

„S obzirom na to da će na ove veštine većina poslodavaca obratiti pažnju, odlučili smo da primenimo malo drugačije metode testiranja prilikom selekcije kandidata za jednogodišnju JUMP praksu u kompaniji Japan Tobacco International (JTI). Tako su studenti učestvovali kroz timske igre u interesantnom i kreativnom testiranju kompetencija, kao što su timski rad, komunikacija, analitičnost, preuzimanje vođstva i usmerenost na rezultat“ – ističe Milena Rajić, menadžerka ljudskih resursa u kompaniji JTI.

Zadatke namenjene kandidatima za posao i praksu kreiraju kvalifikovani stručnjaci iz konsultantskih kompanija koje su specijalizovane za oblast privremenog i stalnog zapošljavanja i selekciju kadrova. Govoreći o konkretnom testiranju za JUMP praksu kompanije JTI, Veselin Vasiljković iz kompanije Gi Group HR Solutions rekao je: „Kandidati odlično reaguju, a čini se da im najviše znači povratna informacija o postignutim rezultatima i utisku koji su ostavili, bez obzira na to da li su prošli u naredni krug testiranja. Ovakvo testiranje im pomaže da prepoznaju svoje sposobnosti, svoje jake strane, kao i šta je to što mogu da unaprede. Ono što je najvažnije nije samo rešenje zadatka, jer zadaci su takvi da najčešće ne postoji samo jedan odgovor. Važan je proces kroz koji oni prolaze kako bi došli do zajedničkog rešenja.“

Rad studenata na svakom zadatku posmatrali su psiholozi i drugi konsultanti koji imaju višegodišnje iskustvo na sličnim projektima i obučeni su da učesnicima pruže konkretnu povratnu informaciju. Evo kako su izgledali neki od zadataka u procesu selekcije za JUMP praksu i na koje sve načine poslodavci mogu da procenjuju veštine kandidata.

Učesnici su imali zadatak da naprave toranj od zadatog materijala. Pre samog početka imali su dovoljno vremena da se dogovore o tome kako će tome pristupiti. Prilikom rada na zadatku mogli su da se uvere da je u poslu često neophodno menjati prvobitne odluke i prilagođavati se situaciji.

Kako na osnovu nepotpunih informacija doći do rešenja? Ovako se u jednoj rečenici može opisati cilj jednog od zadataka – zahtevne, ali i veoma zanimljive zagonetke, poznate kao Ajnštajnov problem. Pet različitih ljudi živelo je u pet različitih kuća, jelo različitu hranu, pilo različito piće i čuvalo različitog kućnog ljubimca. Potrebno je doći do nepoznatih informacija analizom onih koje su predstavljene u zadatku.

U jednoj od vežbi najviše su dolazili do izražaja timski rad i kreativnost. Učesnicima su dati rekviziti i rečeno im je da moraju da iznesu sve predmete iz „živog peska”, a da pri tom ne upadnu u njega. Iako naizgled teška, ova aktivnost je pružala mnogo načina da se dođe do rezultata, ali je ponekad bilo potrebno problemu prići „iz drugog ugla”, baš kao i u poslu.

Jedan od zadataka imao je za cilj da kandidati slože neobičnu slagalicu. Svi u timu imali su istu početnu poziciju, a uspešnost u rešavanju u velikoj meri zavisila je od individualnih pristupa, kao i od timskog dogovora. Učesnici su kroz ovu aktivnost mogli da sagledaju koliko je važno razumevanje zajedničkog cilja za postizanje određenog rezultata, kao i za održavanje motivacije u poslu.

Korišćena je i vežba u kojoj su studenti stavljeni u realnu poslovnu situaciju u kojoj je bilo potrebno da na sastanku donesu veoma važnu poslovnu odluku. Cilj je da kroz debatu usaglase početno suprotstavljene stavove. Ovde je važan način na koji studenti komuniciraju svoje stavove, kao i to da li će uspeti da postignu dogovor.

„JUMP“ program prakse pruža vrednim i ambicioznim studentima priliku za jednogodišnje stručno usavršavanje u tri različita odeljenja internacionalne kompanije, i to uz novčanu nadoknadu. Nakon procesa selekcije tri izabrana kandidata biće izabrana za „JUMP“ praksu, tokom koje ih očekuje mnogo ozbiljnih poslovnih projekata u odeljenjima koja sami izaberu, kao i obuke koje kompanija Japan Tobacco International redovno organizuje.

Izvor: poslovi.infostud