kako napraviti web stranicuŽelite biti uspješan poduzetnik? Ove internet stranice donose vam besplatne kurseve i savjete koji će vam olakšati put ka uspjehu.

Biti uspješan poduzetnik znači snositi mnogo odgovornosti, pogotovo ako vaša firma tek počinje s radom, a vi nemate dovoljno zaposlenih za pokrivanje svih područja koja su vam potrebna.

Učenje novih vještina potrebnih za pokretanje vlastitog biznisa može biti skupo, ali na sreću inicijativa za besplatne, visokokvalitetne izvore obrazovanja online je samo nastavila napredovati u posljednjih nekoliko godina.

Business Insider vam donosi neke od raspoloživih sredstava pomoću kojih možete saznati više o marketingu, poduzetništvu, poslovnom upravljanju i još mnogo toga.

Ovaj izvor nudi besplatne interaktivne programske sesije kako bi vam pomogao da naučite programske jezike kao što su HTML, CSS, JavaScript i PHP. Učenje programiranja može pomoći poduzetnicima u popravljanju bugova ako nemaju programere ili čak u izgradnji vlastite web stranice ili proizvoda kao što su aplikacije.

HubSpot akademija

Besplatni certifikacijski program nudi kurseve iz marketinga, uključujući i optimizaciju web stranica. Ove vještine su „must have“ za poduzetnika koji pokušava unaprijediti svoju firmu i online prisutnost.

Moz

Ako želite naučiti SEO kako biste bili sigurni da su vaše web stranice što vidljivije, pogledajte ovaj izvor. Osim što je besplatan, postoje i webinari (uživo i snimljeni), te vodiči za početnike za SEO, socijalne medije i izradu linkova.

Najuspješniji poduzetnici znaju kako upravljati novcem i na poslovnom i na privatnom planu. Osim što ima vrlo pristupačne finansijske kurseve, LearnVest također nudi neke od svojih kurseva besplatno, kao što su “Navike za bolje zarađivanje novca” i “Kako raspolagati novcem”.

edX

Ova besplatna stranica trenutno ima više od 300 predavanja o različitim temama, uključujući i “Finanijske analize i donošenje odluka” i “Poduzetništvo 101: Ko je vaš klijent?”. Ovi kursevi se ne odnose samo na poslovanje kao cjelinu, nego vam također mogu pomoći da naučite više vještina koje su primjenjive na druge industrije, poput očuvanja okoliša.

Khan akademija

Ovaj besplatni izvor stvoren je kako bi svima omogućio pristup obrazovanju iz matematike, znanosti, umjetnosti, tehnologije i još mnogo toga. Postoji više od 100.000 interaktivnih vježbi za korištenje obrazovanja u praktičnoj primjeni. Iako su mnogi od kurseva usmjereni na srednjoškolce, postoji nekoliko kurseva koji mogu poslužiti bilo kome da obnovi znanje iz područja poput poreza i računovodstva.

To su zapravo predmeti koji se podučavaju na MIT-u i nude besplatno na stranici za gledanje i čitanje po vlastitom nahođenju. Škola je napravila stranicu poduzetništva koja popisuje dostupne kurseve koji su korisni za nove poduzetnike.

Kutztown Univerzitet Pennsylvania

Ovaj Unniverzitet ima gotovo 100 besplatnih fakultetskih kurseva koji su vrlo korisni za poduzetnike, uključujući i one koji pokrivaju poslovno planiranje, poslovanje i upravljanje i poreze manjih poduzeća.

Coursera

Slično kao i MIT, ova stranica ima 114 edukativnih partnera koji pružaju besplatne kurseve za skoro 10 miliona korisnika. Korisnost Coursera se ogleda u tome što postoje vrlo specifični kursevi koji se savršeno uklapaju u određena interesovanja, poput “Upravljanje podacima za medicinsko istraživanje” sa Vanderbilt Univerziteta i “Inovacije za poduzetnike: od ideje do tržišta” sa Univerziteta Maryland. Njegova široka mreža partnera omogućava veći izbor.

Ova stranica nije edukativna platforma, već prikuplja i dijeli besplatne izvore informacija iz cijelog svijeta. Popis od 150 besplatnih online poslovnih kurseva je veliki izvor jer nudi nastavu na iTunesu i drugim video i audio predavanjima. Na stranici se također nalazi popis slobodnih audio knjiga, certifikovanih i drugih online kurseva.

YouTube

Vjerojatno nije iznenađuje za većinu korisnika da je YouTube jedan od najvećih svjetskih pretraživača, s obzirom da postoje video prilozi o svemu što možete zamisliti.

Alison

Ova platforma nudi besplatne online kurseve nekih od najpoznatijih imena na internetu danas, uključujući Google, Microsoft i Macmillan. S više od 4 miliona korisnika i više od 600 kurseva, ona pokriva teme kao što su ekonomska pismenost, lični razvoj i poslovno-poduzetničke vještine.

Saylor

Saylor fondacija nudi kurseve i radi s akreditiranim fakultetima i univerzitetima.

Podcasts

Iako nije službeno kurs, Podcasts je nevjerojatan način da postane bolji poduzetnik. Podcasts se može slušati putem streaminga na kompjuteru ili preko iTunesa za iOS i aplikacije poput Podcast republike za Android. Podcasts poput “Vatrenog poduzetnika” već je prikupio hiljade slušatelja, te je sjajan način da saznate najaktualnije informacije i strategije.

Bilo da najbolje učite putem audio, video ili teksta, ovaj popis online izvora za učenje može vam pomoći da saznate više o unapređenju poslovanja, računovodstvu i povećavanju broja kupaca.

 

Izvor: mladi.info