radnik u danasnjem vremenu mora biti spreman na cjelozivotno ucenjeSve brojnija konkurencija na tržištu rada podrazumijeva da, uz savršen CV, na intervjuu za posao ostavite besprijekoran dojam.

Statistike kažu da ponuda za posao u prosjeku dolazi nakon sedmog intervjua. Ukoliko smatrate da je to previše vremena, donosimo savjete koji će vam pomoći da u što kraćem vremenu dođete do svog cilja:

‘Ispričajte nešto o sebi’

To pitanje je savršena prigoda da potencijalnim poslodavcima predstavite svoje radno iskustvo i postignuća, odnosno da se izdvojite od ostalih kandidata. Ukoliko ste prethodno obnašali menadžersku poziciju, možete objasniti svoj stil vođenja tima zaposlenika ili kompanije.

Pričajte o svojim kompetencijama, obrazovanju, ili certifikatima

Pokažite potencijalnim poslodavcima da imate bogato iskustvo i sposobnosti tako što ćete im predstaviti diplome ili certifikate koji vas izdvajaju u moru prijavljenih.

Ispričajte priču

Ovakva praksa je postala gotovo sastavni dio svakog intervjua. Poslodavac vas može pitati da na navedete primjer kada su vam vaše vještine i sposobnosti bile od iznimne koristi.

Vizualna pomagala

Vizualna pomagala, kao što je PowerPoint, mogu vam pomoći da na poseban način istaknete svoje najbolje strane. Ipak, nemojte pretjerivati – osam do deset slajdova je sasvim dovoljno da prikažete svoje iskustvo, vještine i način na koji možete pridonijeti kompaniji.

 

Izvor: studomat.ba