vjezbe koje jacaju intelektZajednički istraživački centar (JRC) pokrenuo je poziv za zapošljavanje naučnika na određeno vrijeme. Uspješni kandidati imaće priliku raditi u jednoj od JRC stanica koje se nalaze u Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Španiji i Holandiji.

Poziv je otvoren za kandidate iz zemalja članica EU-a ili jedne od zemalja povezanim s programom Horizon 2020 za istraživanje i inovacije (Albanija, Bosna i Hercegovina, Farska ostrva, Makedonija, Island, Izrael, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Srbija, Švajcarska i Turska) koji imaju visoku stručnu spremu ili doktorsku diplomu u jednom od naučnih područja (bilogija, hemija, bihemija, nanotehnologija, inženjering, matematika, fizika, ekonomija, informatika, političke nauke, psihologija, društvene, ekološke i poljoprivredne nauke, šumarstvo, ekologija i drugo).

Proces odabira kandidata uključivaće praktične testove na temelju kojih će najuspješniji kandidati biti upisani na rezervni popis i mogu biti pozvani na razgovor u skladu s potrebama službe.

Više informacija možete promaći ovdje.

 

Izvor: mladi.info