20150521_111054Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“ sa partnerima organizuje konferenciju na temu „Cjeloživotno učenje u funkciji zapošljavanja“.

Ovaj dvodnevni događaj se organizuje u okviru projekta „Razvoj cjeloživotnog učenja za povećanje konkurentnosti i zapošljavanja – DELICE“ i u saradnji sa kampanjom za promociju inicijative „Sporazum za rast i zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“.  Prvi dan konferencije rezervisan je za problematiku cjeloživotnog učenja i predstavljanje rezultata projekta DELICE. Drugi dan konferencije posvećen je predstavljanju aktuelnih projekata obrazovanja odraslih u BiH i panel debati na temu „Šta znači Sporazum za rast i zapošljavanje“, te organizaciji mini sajma zapošljavanja i karijera.

Konferenciji prisustvuju članovi Savjeta za obrazovanje i zapošljavanje, donosioci odluka, organizatori obrazovanja odraslih, poslodavci i saradnici iz Bosne i Hercegovine.

Na drugom danu konferencije prisustvovaće i nezaposlena lica koja će imati priliku da saznaju nešto više o Sporazumu za rast i zapošljavanje i da posjete mini sajam zapošljavanja i karijera na kojem će moći da se predstave poslodavcima.

Projekat DELICE finansira Evropska unija a provodi Agencija PREDA-PD sa partnerima – Mašinskom školom Prijedor, Poljoprivredno-prehrambenom školom Prijedor, Zavodom za zapošljavanje RS – filijala Prijedor, Područnom privrednom komorom Banja Luka – kancelarija Prijedor, Zanatsko-preduzetničkim udruženjem Prijedor i Klasterom drvoprerađivača „DRVO-PD“. Ukupna vrijednost projekta DELICE iznosi 116.042,91 EUR od čega Evropska unija finansira 81,18 % u iznosu od 94.202,03 EUR iz sredstava IPA 2009, dok preostali dio finansiraju partneri na projektu.

 

Izvor: DELICE tim