vjestineSedite u “vrućoj stolici”, vaš razgovor za posao je uspešno priveden kraju nakon što ste pozitivno odgovorili na pitanja potencijalnog novog poslodavca, ali to nije kraj, jer sada je red na vas.

Uspešno ste objasnili zašto biste baš vi bili dobro rešenje za tu kompaniju, ali sa druge strane usledi još jedno, poslednje pitanje: “Da li vi želite nas nešto da pitate?”.

Ukoliko na ovo pitanje odgovorite sa “ne, ne mogu da se setim nijednog pitanja koje bih vam postavio”, svi dosadašnji napori mogli bi da “padnu u vodu”.

A, da biste to izbegli, Bussines Insider daje nekoliko rešenja za ovu situaciju.

1. Šta najviše volite u vezi ove kompanije? – Odgovor će vam predočiti ono šta se u kompaniji u kojoj aplicirate najviše vrednuje i uverićete se da li delite iste vrednosti.

2. Kako se stvorila pozicija za koju apliciram? – Odgovor će da li je ta pozicija “ćorsokak”, odnosno otvara li mogućnost napredovanja.

3. Možete li mi dati primere kako bih sarađivao sa nadređenima? – Odgovor će ukazati na to kako se zaposleni “koriste” i da li ćete moći da prikažete svoje mogućnosti.

4. Koji su prioriteti na ovoj poziciji? – Možete saznati na šta bi trebalo da se fokusirate, ukoliko dobijete posao.

5. Koji si glavni izazovi na ovoj poziciji? – Saznaćete sa čime sve možete da se suočite, ali budite sumnjivi i oprezni ukoliko u odgovoru ne iznesu bar jedan izazov.

6. Šta su prethodni zaposleni radili da bi uspeli na ovoj poziciji? – Odgovor upućuje na način kojim kompanija meri uspeh.

7. Da li vam je bilo šta upitno oko mojih kvalifikacija? – Pitanje koje pokazuje da ste dovoljno sigurni u sebe da možete da govorite i o svojim slabostima.

 

Izvor: mladi.info