Da li ste i vi multitaskerPokretanje posla može biti zatrašujući poduhvat, pogotovo ako je sve što imate cool proizvod i nedovoljno kapitala. U tech svijetu, ili bilo kojem drugom, većina “startapa” ne uspije, jer ima loše proizvode i/ili nisu u mogućnosti da generišu dovoljno interesa potrošača za njihove proizvode.

S obzirom na fiksne troškove i ostale dodatne izdatke ovaj scenario nije iznenađujući. Dakle, ako ste još uvijek na samom početku trebaćete izdvojiti velike izdatke da biste Vaš startup zadržali na površini.

#1. Bitrix24.com

Bitrix24.com je aplikacija koja je najbrže rastući društveni intranet koji je besplatan za preduzeća sa 12 zaposlenih ili manje. Aplikacija dolazi kao kombinacija nekoliko različitih radnih alata kao što CRM, projekt menadžer, planer aktivnosti i još mnogih drugih. Nadogradnja za neograničen pristup kreće od 99$ za mjesec.

# 2. RememberTMILK2heMilk.com

RememberTheMilk.com je online produktivni alat koji asistira zadacima i time menadžmentu. Zapamtite, The Milk funkcioniše kao dva u jednom task menadžer, online kalendar i to-do lista. Osim što je moguće da se podijele zadaci sa drugima, i aplikacija može biti integrisana i sa gmailom. Cijena je 25$ za jednu godinu i sa ekskluzivnom mobilnom aplikacijom i Microsoft Outlook integracijom.

# 3. GotFreeFax.com

U ovoj eri e-mailova i instant poruka, pomislili biste da faks mašine nisu više važne. Ali ako je vjerovati Linkedln istraživanju o kojem je izvjestio, Mashable faks mašine će biti još u upotrebi do 2017. godine.
Kao što možete pretpostaviti po imenu sajta, GotFreeFax.com je online servis koji omogućava slanje do tri stranice faksa besplatno – najviše dva faksa dnevno na bilo koji broj u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Stranica nudi i vrhunski pay-per-fax uslugu ako želite da pošaljete više.

# 4. Kolab.org

Kolab.org je grupa otvorenog tipa za saradnju koja omogućava razmjenu bilješki, e-mail pristup, organizaciju kalendara, upravljanje zadacima, adresu održavanja knjiga, integraciju časopisa, sinhronizaciju telefona. Kolab je siguran, pouzdan, mobilan, profesionalan i mjerodavan osiguravajući produktivnost na svakom koraku. U cjelini, aplikacija zahtijeva duže navikavanje, ali kada shvatite način na koji funkcioniše vrijediće sve te gnjavaže.

# 5. PRLog.org

Da bi Vaše poslovanje postalo poznato, jedan pouzdan put je kroz distribuciju saopštenja za javnost. PRLog.org je mjesto gdje možete objavljivati saopštenja besplatno. Ako mislite da nemate posebnu stručnost za stvaranje ubojitog saopštenja za javnost, sajt osigurava intrukcije kako da napišete i postavite video.

# 6. WaveApps.com

Nekada WaveAccounting.com, WaveApps.com je računovodstveni softver koji je brz, jednostavan i lagan za korištenje, nudeći neograničeno fakturisanje i mogućnost za praćenje rashoda. softver je 100% besplatan za male preduzetnike sa devet uposlenika ili manje, odobren je od računovođa i posebno je dizajniran za osobe koje nisu računovođe. Takođe, možete povezati svoju banku sa PayPal računom ili drugim izvorom podataka i vaše transakcije se automatski importuju u računovodstveni softver.

# 7. Weebly.com

Jedno od osnovnih pravila je da firme moraju imati vlastitu web stranicu kako bi poboljšale svoju prisutnost na tržištu online. Weebly.com je besplatan website kreator koji ne zahtijeva stručnost u kreiranju websita. Sve dok niste spremni za neke kompleksnije stranice koje zahtijevaju mjesečne i godišnje uplate, Weebly.com je dobra alternativa.

# 8. Join.me

Za sve sastanke ili web konferencije na letu, Join.me je jednostavan za korištenje telekonferencijske aplikacije koja Vam omogućava pregled dokumenata i dizajna, obuku osoblja – u osnovi stalno ćete biti obaviješteni o updatima u preduzeću. Takođe, možete napraviti transantlantsku web konferenciju i prezentaciju.

# 9. IFTTT.com

IFTTT.com, koji je skraćenica za „if this, than that“ funkcioniše kao računarski program ponavljajući logiku ako/onda. Sa IFTTT postavljate recepte koji će Vam pomoći u procesu automatizacije. Za recept posao, imate kanal, okidač i akciju. Samo neki od primjera kanala su Facebook, e-mail, Evernote, LinkedIn. Npr. ako ste taggovani na slici na Facebook-u, možete kreirati prečicu koja će automatski skinuti sliku u Dropbox.

Izvor: hocu.ba