Svečano završen projekat “Lokalno partnerstvo za zapošljavanje” u Bosni Hercegovini

Predstavnici Agencije za ekonomski razvoj grada Prijedora “PREDA-PD” sa partnerima, 01.04.2019. godine u Sarajevu, prisustvovali su na završnoj konferenciji projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini“.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prijedor je jedno od 19 uspostavljenih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Evropska unija finansira sa 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Završnoj konferenciji su prisustvovali: šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH ambasador Lars-Gunnar Wigemark, direktor Tima za tehničku podršku dostojanstvenog rada Kancelarije Međunarodne organizacije rada za centralnu i istočnu Evropu Markus Pilgrim, zamjenik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mato Franjičević, te predstavnici nadležnih federalnih ministarstava, jedinica lokalne samouprave, nevladinih organizacija i privatnih preduzeća.

Ovom prilikom potpisan je i Memoranduma o saradnji od strane 19 predstavnika lokalnih partnerstava, čime su lokalna partnerstva iskazala saglasnost da će nastaviti razvijati saradnju ključnih aktera za zapošljavanje te zajednički raditi na pitanjima od ključnog interesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »