Završen projekat “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta”

Povodom završetka projekta “Konkurentna znanja i vještine za održiva radna mjesta” , u hotelu Prijedor je održana završna konferencija. Tom prilikom sagledani su rezultati projektnih aktivnosti kao i mjere podrške lokalnom tržištu rada.

V.d. direktora Agencije “PREDA-PD” izjavio je da je ovim projektom postignut najbitniji cilj: 171 lice je prekvalifikovano a njih 75 je pronašlo zaposlenje sa tendecijom rasta ovog broja.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Prijedor je jedno od 19 uspostavljenih lokalnih partnerstava za zapošljavanje u okviru projekta ”Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji Evropska unija finansira sa 4 milijuna eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Konferenciji su prisutvovali predstavnici ILO OFFICE-a iz Sarajeva, g-đa Amra Selesković, ministar privrede i preduzetništva u vladi RS Vjekoslav Petričević, predstavnici Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS, predstvanici Ministarstva prosvjete i kulture kao i brojni predstavnici poslovnih subjekata sa područja grada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You must be logged in Log in »